Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε επίθεση εναντίον μιας τράπεζας και πολλών καταστημάτων στο Καζαμάνς, στη νότια Σενεγάλη και σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δραστών και στρατιωτών, όπως έγινε γνωστό σήμερα από στρατιωτικές πηγές.

Η επίθεση στην περιοχή Καφουντίν αποδίδεται από τις αρχές στους αντάρτες του Κινήματος Δημοκρατικών Δυνάμεων του Καζαμάνς (MFDC). Οι δράστες επιτέθηκαν σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας Credit Mutuel και σε διάφορα καταστήματα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις πολίτες. Δύο αντάρτες τραυματίστηκαν θανάσιμα λίγη ώρα αργότερα, σε ανταλλαγή πυρών με στρατιώτες.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και ένας Γάλλος πολίτης. Κάτοικοι του Καφουντίν όμως διευκρίνισαν ότι ο άνθρωπος αυτός αυτοκτόνησε.

Η επίθεση αυτή είναι το πιο σοβαρό επεισόδιο που έχει σημειωθεί στη Σενεγάλη μετά την ανάληψη της προεδρίας της χώρας από τον Μάκι Σαλ, τον Μάρτιο του 2012, γεγονός που αναζωπύρωσε τις ελπίδες για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης με τους αυτονομιστές του Καζαμάνς η οποία συνεχίζεται εδώ και 31 χρόνια.