Μέσω Ελλάδας κατέφθασε στην Τουρκία ο υπεύθυνος της βομβιστικής επίθεσης στην Αμερικανική Πρεσβεία της Άγκυρας, όπως μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.


Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλείται σήμερα το γερμανικό περιοδικό, ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας της περασμένης Παρασκευής εισήλθε παράνομα στην Τουρκία από τη Γερμανία μέσω Ελλάδας. Με πλαστή ταυτότητα ο Ετζεβίτ Σανλί φέρεται να πέρασε σε τουρκικά εδάφη μέσω ελληνικών νησιών. Η πλαστή ταυτότητα ανέγραφε το όνομα Ιρφάν Α.

Ο Ε. Σανλί ήταν μέλος της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 οι γερμανικές υπηρεσίες Προστασίας του Συντάγματος μετρούσαν στη Γερμανία περίπου 700 οπαδούς της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η οργάνωση που κατηγορεί την Ουάσινγκτον για «γενοκτονία» αλλά και πως χρησιμοποιεί την Τουρκία ως «δούλο» της, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μια ανακοίνωση στο διαδίκτυο. Σε αυτή ανέφερε πως ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν είναι «μαριονέτα» των ΗΠΑ ενώ προειδοποιεί πως και ο ίδιος είναι στόχος.


Πηγή: Deutsche Welle