Αυξήθηκε κι άλλο η λίστα με τους νεκρούς από τη φωτιά στο κλαμπ της Βραζιλίας, φτάνοντας τους 237, καθώς ένας 22χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς υπέκυψε.

Η γραμματεία Υγείας του κρατιδίου του Ρίο Γκράντε ντου Σουντ ανακοίνωσε πως ο Μπρούνο Πορτέγια Φρικς πέθανε στο νοσοκομείο του Πόρτο Αλέγκρε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Ο Πορτέγια ήταν ένας από τους 114 τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Πόρτο Αλέγκρε και της Σάντα Μαρία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της γραμματείας.

Η αστυνομία έχει συνδέσει την πυρκαγιά με τη ρίψη πυροτεχνημάτων από τους μουσικούς «που γνώριζαν πως τα πυροτεχνήματα αυτά έπρεπε να χρησιμοποιηθούν μόνο στο ύπαιθρο» αλλά ήταν φθηνότερα από εκείνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κλειστό χώρο.

Οι αρχές του κρατιδίου του Ρίο Γκράντε ντου Σουντ έχουν θέσει υπό κράτηση από τη Δευτέρα δύο από τους ιδιοκτήτες του κέντρου Kiss, του νυχτερινού κέντρου της Σάντα Μαρία όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, καθώς και δύο μουσικούς που θεωρούνται υπεύθυνοι για το πυροτεχνικό θέαμα που την προκάλεσε.

Οι αρχές έχουν κάνει επίσης λόγο για ελλείψεις στο σύστημα ασφάλειας της ντισκοτέκ, κυρίως για απουσία οπτικών προειδοποιήσεων κινδύνου, δυσλειτουργία των πυροσβεστήρων και υπερβολικό αριθμό ατόμων που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κλαμπ.