Ο Θεός μου έδωσε μια νέα ζωή, μια δεύτερη ζωή» λέει η 15χρονη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι - η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι από του Ταλιμπάν και επέζησε- στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, λίγο πριν υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο στο Μπέρμινχαμ το Σάββατο.

Η 15χρονη Μαλάλα ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου για την παροχή εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά. Άλλωστε είναι γνωστή για τον αγώνα της υπέρ του δικαιώματος των κοριτσιών στην εκπαίδευση στην πατρίδα της.

«Θέλω να υπηρετήσω τον κόσμο και θέλω όλα τα κορίτσια, όλα τα παιδιά, να λάβουν εκπαίδευση. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε το Ταμείο Μαλάλα», είπε.

Η Μαλάλα δέχτηκε δολοφονική επίθεση σε σχολικό λεωφορείο στο Πακιστάν τον Οκτώβριο «επειδή προωθούσε την κοσμική αρχή», σύμφωνα τους Ταλιμπάν, που έχουν προειδοποιήσει ότι θα της επιτεθούν εκ νέου.

Η σφαίρα είχε αφαιρεθεί από το κεφάλι της 15χρονης στο Πακιστάν και στη συνέχεια διακομίστηκε στη Βρετανία για περαιτέρω θεραπεία.

«Σήμερα μπορείτε να δείτε ότι είμαι ζωντανή. Μπορώ να μιλήσω, μπορώ να σας δω, μπορώ να τους δω όλους και σήμερα μπορώ να μιλήσω και γίνομαι καλύτερα μέρα με τη μέρα. Είναι μόνο χάρη στις προσευχές του κόσμου, γιατί όλος ο κόσμος – άντρες, γυναίκες, παιδιά - όλοι προσευχήθηκαν για μένα. Χάρη σε αυτές τις προσευχές, ο Θεός μου έδωσε αυτή τη νέα ζωή και αυτή είναι μία δεύτερη ζωή» δηλώνει η ίδια.