Δύο υποστηρικτές της κυβέρνησης σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμα μαχαιρώθηκαν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Εκουαδόρ, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος -και φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης- Ραφαέλ Κορέα.
«Ενας τρελός μαχαίρωσε επτά άτομα την ώρα που περίμεναν τον Πρόεδρο. Δύο είναι νεκροί», έγραψε ο Κορέα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφερόμενος στους υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος Alianza Pais . Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε εν όψει προεκλογικής εκστρατείας στην Κουνίντ, πόλη στη δυτική επαρχία Εσμεράλντας. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών του Εκουαδόρ -επίσης μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter - η αστυνομία συνέλαβε το φερόμενο δράστη της επίθεσης.

Ο πρόεδρος Κορέα αναμένεται να κερδίσει στις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να του δίνουν ένα ποσοστό μεταξύ 50% και 60% και προβάδισμα τουλάχιστον 30% έναντι του κοντινότερου αντιπάλου του, Γκιγιέρμο Λάσο, πρώην τραπεζίτη.