Ο εισαγγελέας της Ισπανίας διεξάγει έρευνα στα «κρυφά βιβλία» του ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, και του Λαϊκού Κόμματος, ύστερα από τις καταγγελίες για παράνομες χρηματοδοτήσεις του ίδιου και του κόμματός του, που έφερε στο φως η εφημερίδα El Pais.   Στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξεταστεί κατά πόσο ιδιώτες ή το Λαικό Κόμμα φοροδιέφυγαν με το να μην δηλώσουν τις κρυφές χρηματοδοτήσεις και αν παραβιάστηκαν τα όρια για δημόσιες δωρεές.   

Την ίδια ώρα, ο Ραχόι διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίες για χρηματισμό αλλά και την έκκληση της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης για παραίτηση επιμένοντας ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο.  

Πρόσθεσε επίσης ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη για να λάμψει η αλήθεια.   

Στο πλευρό του Ισπανού πρωθυπουργού τάσσεται και η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας. Κατά την χθεσινή συνάντησή τους στο Βερολίνο, η Ανγκελα Μέρκελ στήριξε την έργο της κυβέρνησης Ραχόι.   

«Έχω την εντύπωση ότι όλη η ισπανική κυβέρνηση εργάζεται για να μειώσει την ανεργία και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.