Μπορεί η ΑΗΚ να έχει προγράμματα εξόφλησης  σε όσους πολίτες δυσκολεύονται στην αποπληρωμή των λογαριασμών τους, ωστόσο στην παρούσα περίπτωση το ανθρώπινο πρόσωπο... εξαντλήθηκε  μετά από τρεις παρατάσεις αποπληρωμής!  Δεν δίστασαν να κόψουν το ρεύμα σε ζευγάρι που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα για 200 μόλις ευρώ. Σε απόγνωση το ζεύγος, που έχει επίσης οφειλές σε τράπεζες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ο σύζυγος, ο οποίος είναι Φινλανδός είναι άνεργος, ενώ η 50χρονη σύζυγος του είναι εργαζόμενη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία στην Αγία Νάπα, και την παρούσα περίοδο τα εισοδήματα της εξαρτώνται από την καταβολή ανεργιακού επιδόματος. 

Όπως προκύπτει, το ζευγάρι πλήρωσε για τελευταία φορά μέρος του λογαριασμού του στις 27 Νοεμβρίου, και απέμεναν 213 ευρώ, για τα οποία πήραν παράταση αποπληρωμής μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2012.

Δυστυχώς, η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού δεν του επέτρεψε να πληρώσει τα χρήματα, και πήραν εκ νέου παράταση μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.  Ωστόσο, και πάλι δεν κατάφεραν να βρουν τα χρήματα, γι αυτό και ζήτησαν παράταση για μερικές ακόμα ημέρες, μέχρι και σήμερα που η ΑΗΚ προχώρησε στη διακοπή παροχής ρεύματος στο σπίτι τους στην Αγία Νάπα.

Σημειώνεται πως έχει ήδη εκδοθεί ο νέος λογαριασμός του ζευγαριού, ο ποίος ανέρχεται στα 243 ευρώ, επομένως, αυτή της στιγμή το χρέος στην ΑΗΚ ανέβηκε στα 457 ευρώ.

Το Sigmalive επικοινώνησε για το θέμα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΗΚ, Κώστα Γαβριηλίδη, ο οποίος μας ανέφερε πως στην παρούσα περίπτωση δόθηκαν περιθώρια αποπληρωμής, ωστόσο μετά την καθυστέρηση, η Αρχή έπρεπε, όπως υποχρεούται, να προχωρήσει στην διακοπή παροχής του ρεύματος.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η ΑΗΚ ακολούθησε τους κανονισμούς, ωστόσο, πάντα υπάρχει χώρος και για λίγη ανθρωπιά. Ειδικά για ένα ζευγάρι που δυσκολεύεται να διευθετήσει ένα λογαριασμό μόλις 200 ευρώ.

Πηγή: sigmalive.com