Ισπανία: Ενώπιον της οικονομικής εισαγγελίας στελέχη του Λαϊκού Κόμματος

Ισπανία: Ενώπιον της οικονομικής εισαγγελίας στελέχη του Λαϊκού Κόμματος
Ενώπιον της οικονομικής εισαγγελίας θα καταθέσουν ο Λουΐς Μπάρθενας, πρώην ταμίας του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, και άλλα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, στις προπαρασκευαστικές διαδικασίες που ξεκινούν για την υπόθεση των «κρυφών δωρεών» στο PP.   Τόσο ο Μπάρθενας όσο και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι (το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση) επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει διαπραχτεί καμία παρανομία.  

Την Τετάρτη, η οικονομική εισαγγελία ξεκινά τις ακροάσεις για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται να κινηθεί διαδικασία για το ζήτημα. Ενώπιόν της θα βρεθεί ο Λουΐς Μπάρθενας αλλά και ο Χόρχς Τρίας και ο Άλβαρο Λαπούερτα.   

Η εισαγγελία έχει ήδη λάβει τα έγγραφα που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η El Pais, και τα οποία η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είναι τα «κρυφά κατάστιχα» του Μπάρθενας για την καταγραφή παράνομων δωρεών από επιχειρήσεις σε πορεία σχεδόν δύο δεκαετιών.  

Επιπλέον, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στα βιβλία εμφανίζονται και οι πληρωμές στελεχών του ΡΡ, ανάμεσα στα οποία είναι και ο ίδιος ο Μαριάνο Ραχόι.  

Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι «ούτε πήρε, ούτε έδωσε» μαύρο χρήμα, όπως είπε και στη συνέντευξη Τύπου για το θέμα το περασμένο Σάββατο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο