Το Τελ Αβίβ ζήτησε από τους παγκόσμιους ηγέτες να ανακηρύξουν την Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση με παγκόσμια εμβέλεια, λίγες μόνο ώρες αφότου η Σόφια κατηγόρησε την λιβανέζικη οργάνωση για μια θανατηφόρα επίθεση σε λεωφορείο. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ έχει δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο και προετοιμάζει επιθέσεις σε πάνω από 20 χώρες. Η ομιλία του αυτή αφότου η Βουλγαρία κατηγόρησε την σιιτική οργάνωση ότι εκείνη κρύβεται πίσω από την βομβιστική επίθεση του περασμένου Ιουλίου που κόστισε την ζωή σε πέντε ισραηλινούς τουρίστες και έναν οδηγό λεωφορείου σε επίθεση στο θέρετρο της Νεκράς Θάλασσας.  

Οι Ισραηλινοί έσπευσαν να κατηγορήσουν την Χεζμπολάχ και το Ιράν για την βομβιστική επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκαν παράλληλα 30 άτομα.  

Το Ιράν αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, αλλά η Χεζμπολάχ δεν έχει σχολιάσει τις κατηγορίες.  
«Πρόκειται για περαιτέρω στήριξη της υπόθεσης ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ  έχουν δημιουργήσει ένα παγκόσμιο τρομοκρατικό δίκτυο. Πιστεύω ότι αυτό που απαιτείται τώρα είναι να το αποκαλέσουμε με το όνομά του. είναι καιρός η Χεζμπολάχ να κατονομαστεί ως τρομοκρατική οργάνωση και να ληφθεί δράση εναντίον της.», δήλωσε ο Νετανιάχου, ενώ ζήτησε και από τους ευρωπαίους ηγέτες να καταλήξουν «στα απαραίτητα συμπεράσματα».  

Οι ΗΠΑ μάλλον στήριξαν τις δηλώσεις Νετανιάχου, καθώς ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατά της τρομοκρατίας Τζον Μπρέναν δήλωσε ότι «η ομάδα αποτελεί πραγματική και αυξανόμενη απειλή, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο».