Δεν αποκλείει ο πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούσιτς το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, αλλά εκφράζει την ελπίδα πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Το ερώτημα που μού τίθεται τώρα είναι εάν η κυβέρνηση θα είναι παρούσα το επόμενο διάστημα ή όχι. Εάν οι θεσμοί μπορέσουν να εργαστούν, τότε είναι σημαντικό να μην κάνουμε πειράματα με την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων ή με την προσέλκυση επενδύσεων. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, μπορούμε να διεξάγουμε νέες εκλογές και να σχηματίσουμε νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία» δήλωσε ο κ. Βούτσιτς.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές μετά τη λήψη ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο κ. Βούτσιτς απάντησε ότι θα ήταν καλό εάν μπορέσει τελικά η Σερβία να λάβει ημερομηνία.

Υπογράμμισε δε πως είναι καθήκον της κυβέρνησης να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς όφελος των πολιτών και χαρακτήρισε σύμπτωση το γεγονός ότι τα ποσοστά του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) παρουσιάζουν τάσεις συρρίκνωσης αυτή την περίοδο.

«Εάν είχαμε εκλογές τώρα, θα κερδίζαμε με διαφορά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης χαρακτήρισε σημαντική την ενίσχυση των θεσμών στη Σερβία, επισημαίνοντας πως αυτό γίνεται και ακόμη και αυτοί που δεν συμπαθούν την τωρινή κυβέρνηση το παραδέχονται.