Αποφασισμένη να μην παραιτηθεί από τη θέση της υπουργού Παιδείας της Γερμανίας εμφανίστηκε σήμερα, 6 Ιανουαρίου, η Ανέτ Σάβαν, στον απόηχο της απόφασης του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ να της αφαιρέσει τον τίτλο διδάκτορος που κατείχε από το 1980 λόγω «εσκεμμένης εξαπάτησης μέσω λογοκλοπής» στη διδακτορική της διατριβή.

Παράλληλα, η κ. Σάβαν εξέφρασε την πρόθεσή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης του πανεπιστημίου. Η όλη υπόθεση σχετικά με την αυθεντικότητα της εργασίας της κ. Σάβαν ξεκίνησε στα μέσα του 2012 έπειτα από τις καταγγελίες ενός ανώνυμου μπλόγκερ.

Η κ. Σάβαν ωστόσο εξακολουθεί να απολαμβάνει την υποστήριξη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, με τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ να δηλώνει σήμερα πως η κ. Μέρκελ «εκτιμά το υπουργικό έργο [της κ. Σάβαν] και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτή». Μόλις η υπουργός Παιδείας επιστρέψει από τη Νότιο Αφρική όπου βρίσκεται «θα είναι δυνατό να μιλήσουμε ήρεμα, και η υπουργός θα εξηγήσει τη θέση της με περισσότερες λεπτομέρειες».