Την ώρα που συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Τυνησίας, μετά τη δολοφονία του στελέχους της αντιπολίτευσης Τσοκρί Μπελαΐντ το πρωί της Τετάρτης, το κυβερνών κόμμα Ενάχντα απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού Χαμάντι Τζεμπαλί για διάλυση του υπουργικού συμβουλίου και σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, με γνώμονα την ηρεμία της χώρας.
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αμπντελχαμίντ Τζελασί «άδειασε» τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «δεν ζήτησε τη γνώμη του κόμματός του. Εμείς στο Ενάχντα πιστεύουμε ότι η Τυνησία χρειάζεται πολιτική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τα άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας».

Την ίδια ώρα, όπως γράφει το Al Arabiya, η οικογένεια του νεκρού ηγέτη της αντιπολίτευσης κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για τη δολοφονία του Τσόκρι Μπελαΐντ, θεωρώντας ότι θέλησε να σωπάσει τις αντίθετες φωνές για την κατάσταση στη χώρα, μετά την πτώση του καθεστώτος Μπεν Άλι.

Ο αδελφός του Τσοκρί, Αμπντέλ Μαχίντ Μπελαΐντ, ανέφερε σε συνέντευξή του στο αραβικό δίκτυο ότι ο εκλιπών πολιτικός φυλακίστηκε και βασανίστηκε από το δικτατορικό καθεστώς του Ζιν Αμπιντίν Μπεν Άλι, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δρα με χειρότερο τρόπο.