Ο ομαδικός βιασμός και η κακοποίηση που οδήγησε στο θάνατο μιας 17χρονης κοπέλας στη Νότιο Αφρική έφερε στο προσκήνιο και εκεί –μετά την κατακραυγή στην Ινδία από ένα παρόμοιας αγριότητας περιστατικό τον Δεκέμβριο– την διάχυτη κουλτούρα της σεξουαλικής βίας που φαίνεται μάλλον ανεκτή στην κοινωνία.

Το Σάββατο στο Μπρέντασντροπ, ανατολικά από το Κέιπ Τάουν, οι φίλοι της 17χρονης Ανέν Μποοϊσέν φέρονται να την παρέσυραν για να τη βιάσουν ομαδικά, ενώ στη συνέχεια την κακοποίησαν φριχτά και την ακρωτηρίασαν. Την άφησαν αναίσθητη θεωρώντας ότι είναι νεκρή.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η Μποοϊσέν πέθανε, πρόλαβε όμως να υποδείξει τον πρώην φίλο της ως έναν από τους δράστες.

Ο φίλος της και άλλος ένας άνδρας κρατούνται πλέον από τις Αρχές, αναφέρει ο Guardian.

Είναι μια σκληρή και απάνθρωπη πράξη «που δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα· σκληρή ήταν και η καταδίκη της αντιπολίτευσης.

Παραταύτα, το περιστατικό, όσο σκληρό και αν είναι και όσο και αν η χρονική συγκυρία με την Ινδία έκανε βαθιά αίσθηση στη κοινή γνώμη, δεν είναι καθόλου μεμονωμένο.

 
Πηγή: in.gr