Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 70 τραυματίστηκαν στο Ιράκ την Παρασκευή λόγω ενός μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων που έπληξε Σιιτικές λαϊκές αγορές, γράφοντας ένα αιματηρό νέο κεφάλαιο στη συνεχιζόμενη σεκταριστική διαμάχη που ταλανίζει τη διαιρεμένη χώρα.

Οι πληροφορίες για των αριθμό των θυμάτων παραμένουν συγκεχυμένες, με το γαλλικό πρακτορείο AFP να κάνει λόγο για 29 νεκρούς, το Reuters να τοποθετεί τον αριθμό των θυμάτων στους 26, και το Associated Press, σε παλαιότερο τηλεγράφημα, να δίνει απολογισμό 20 νεκρών.

Οι δύο πλέον πολύνεκρες επιθέσεις σημειώθηκαν με διαφορά περίπου 60 δευτερολέπτων σε μία αγορά πουλερικών στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης, κοντά σε ένα Σιιτικό μνημείο, προκαλώντας το θάνατο 16 ανθρώπων και τον τραυματισμό 43, όπως μεταδίδει το AFP, επικαλούμενο ιατρικές και αστυνομικές πηγές. Η Παρασκευή είναι ημέρα αργίας στο Ιράκ, και οι αγορές είναι συνήθως κατάμεστες τα πρωινά.

Ακόμα 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω δύο εκρήξεων που έλαβαν χώρα σε αγορά λαχανικών στη Σιιτική πόλη Χιλά, 100 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, όπως αναφέρει το Reuters.

Πηγή: skai.gr

TAGS