Πρωτοχρονιά σήμερα στην Κίνα και εκατομμύρια άνθρωποι υποδέχονται το Έτος του Φιδιού. Η νέα χρονιά αρχίζει, σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο και οι Κινέζοι ακολουθούν την παράδοση.
Στην Κίνα, ο ουρανός στα αστικά κέντρα έλαμψε από πυροτεχνήματα, που πιστεύεται ότι διώχνουν τα κακά πνεύματα και φέρνουν καλή τύχη. Στο Πεκίνο, οι κάτοικοι τήρησαν το έθιμο, παρά το τσουχτερό κρύο αλλά και την παράκληση από την πλευρά της κυβέρνησης να ανάψουν λιγότερα πυροτεχνήματα λόγω της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι κινέζοι ηγέτες επισκέπτονται απλούς ανθρώπους τις γιορτινές ημέρες. Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σι Τζινγκπίν, που θα αναλάβει την προεδρία το Μάρτιο, συνάντησε εργάτες στο μετρό του Πεκίνου.

Το κινεζικό νέο έτος σηματοδοτεί επίσης τη μεγαλύτερη ετήσια μετακίνηση πληθυσμού στον κόσμο, αφού περίπου 200 εκατομμύρια κινέζοι εργαζόμενοι συνωστίζονται σε τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα και πλοία για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους δικούς τους, που συχνά μένουν μακριά από τα αστικά κέντρα όπου εκείνοι εργάζονται.
TAGS