Σταθερό προβάδισμα έναντι των κύριων αντιπάλων του στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου διατηρεί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης
Μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 17ης Φεβρουαρίου, ο κ. Αναστασιάδης διατηρεί διαφορά της τάξεως του 15% έναντι του Σταύρου Μαλά και του Γιώργου Λιλλήκα, διευρύνοντας μάλιστα την εκλογική του επιρροή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών γνώμης.

Σε δύο δημοσκοπήσεις, για τον Φιλελεύθερο και την Καθημερινή Κύπρου, το ποσοστό του κ. Αναστασιάδη ανεβαίνει άνω του 40% (μεσοσταθμικά 45,6% στην έρευνα για τον Φιλελεύθερο και 48% σε εκείνη για την Καθημερινή), ενώ σε μία τρίτη δημοσκόπηση, για το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, διαμορφώνεται στο 39,9%.

Δεύτερος στις παραπάνω έρευνες εμφανίζεται ο Σταύρος Μαλάς, με ποσοστά από 22,8% έως 26,1% και τρίτος ο Γιώργος Λιλλήκας από 20,2% έως 23,2%.

Αν επιβεβαιωθούν τα υψηλότερα από τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων για τον κ. Αναστασιάδη, το εάν οι προεδρικές εκλογές θα είναι ενός ή δύο γύρων θα κριθεί από την αποχή, την αδιευκρίνιστη ψήφο από τον χώρο του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, καθώς και τους ψήφους από το εξωτερικό.

Εάν ο πρώτος γύρος, στις 17 Φεβρουαρίου, δεν αναδείξει νικητή οι κάλπες στην Κύπρο θα στηθούν εκ νέου στις 24 Φεβρουαρίου.