Φορώντας την ειδική στολή και ένα κράνος με το έμβλημα της Ρωσίας, ο πιλότος του κίτρινου Renault πατάει γκάζι και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πιάνει τα 240 χιλιόμετρα. Δεν είναι ο Mark Webber, ούτε βεβαίως ο Sebastian Vettel.

Είναι ο Vladimir Putin, που αφού πιλοτάρισε πρόσφατα ένα πολεμικό αεροπλάνο, χθες δεν δίστασε να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Formula 1, κίνηση ανήκουστη για πρωθυπουργό κράτους, όχι όμως και για τον Putin, που αποφάσισε να το κάνει για να ενισχύσει το προφίλ του αθλήματος στη Ρωσία – αλλά και το δικό του ενόψει των εκλογών του 2012.

Η Ρωσία θα φιλοξενήσει το πρώτο της Grand Prix το 2014 στην πόλη Σότσι, που βρίσκεται στην ανατολική παραλία της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στα βουνά του Καυκάσου.

Όσο για τις προεδρικές εκλογές του 2012, τα σενάρια επιστροφής του Putin στην προεδρία της χώρας ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται, γι’ αυτό και κινήσεις σαν τη χθεσινή θεωρούνται όχι τυχαίες, αλλά ιδανικές για χτίσει το προφίλ του (ακόμα πιο) ισχυρού άντρα και ηγέτη που θα μπορούσε να του εξασφαλίσει την επιστροφή στο Κρεμλίνο.