Η Τυνησία έχει πέσει στη δίνη της πολιτικής κρίσης, με το CPR, ένα από τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, να αποχωρεί ενώ οι διαδηλωσεις και διαμαρτυρίες να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. 
Η χώρα αναμένει την πρόταση του πρωθυπουργού Τζεμπαλί, του σημαντικότερου παίκτη στην Τύνιδα αυτή την στιγμή με πρωτοβουλία κινήσεων, για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών -την οποία αρχικά απέρριψε το κυβερνών κόμμα Ενχάντα, και η οποία αν καταπέσει θα οδηγήσει και στην παραίτηση του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός Χαμαντί Τζεμπαλί, που προέρχεται και ο ίδιος από την Ενχάντα, προανήγγειλε μετά την «έκρηξη» στους δρόμους της Τυνησίας τη διάλυση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από σχήμα τεχνοκρατών που θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές. 

Ωστόσο, το κόμμα του απέρριψε λίγο αργότερα την πρόταση του πρωθυπουργου λέγοντας ότι ο Τζεμπαλί πήρε την απόφαση μόνος του. Η αντίδραση της Ενχάντα φανερώνει το βαθύ ρήγμα εντός των ισλαμιστών. 

Ο πρωθυπουργός επέμεινε το Σαββατοκύριακο ότι θα παρουσίασει την πρότασή του αυτήν την εβδομάδα. Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Βουλή, και ο Τζεμπαλί έχει δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί εάν η πρότασή του καταπέσει.