Είναι καθιερωμένο πλέον ως αυταποδεικτο -σε αριθμητικά μέτρα η Κίνα είναι ασυναγώνιστη. Είτε πρόκειται για κατανάλωση χορταρικών, είτε για όγκο χρυσού στα αποθεματικά της, είτε σε κάποια άλλη μορφή επίδειξης η Κίνα καταρρίπτει ρεκόρ. Το πιο τελευταίο είναι αυτό της μετακίνησης του πληθυσμού στην διάρκεια του τριήμερου εορτασμού του (κινεζικού) νέου έτους, αυτή την εβδομάδα.

Διακόσια δέκα εκατομμύρια εισιτήρια σιδηροδρόμων, αεροπλάνων και υπεραστικών λεωφορείων έχουν εκδοθεί για ισάριθμο αριθμό μετακινούμενων. Δεν περιλαμβάνονται σ' αυτούς εκείνοι που θα μετακινηθούν με δικά τους μέσα και σε απόσταση μικρότερη των 65 χλμ. και οι οποίοι υπολογίζονται σε 45-50 εκατομμύρια.

Σαράντα συρμοί θα κινούνται καθημερινά ως την ερχομένη Κυριακή στη γραμμή Πεκινο-Σαγκαη. Ανάλογη πυκνότητα έχουν οι σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ άλλων πόλεων, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες αύξησαν τις πτήσεις τους κατά 15% ως 25% όλη την τρέχουσα εβδομάδα.

Τέλος, κατά την εφημερίδα «Λαικη Ημερησια» οι μετακινούμενοι υπολογίζεται ότι θα ξοδέψουν στον τόπο προορισμού τους «τουλάχιστον 23 δισ. δολάρια, πέραν εκείνων που ήδη ξόδεψαν στον τόπο εργασίας τους και τα οποία υπολογίζονται σε 7-8 δισ δολάρια». Η εφημερίδα προειδοποιεί ότι «δεν αποκλείεται να ξοδευτούν πολύ περισσότερα».

Πηγή: tovima.gr

TAGS