Ένοχο εκ πρώτης όψεως έκρινε τη Δευτέρα το Κακουργιοδικείο στη Λεμεσό, τον 24χρονο Λιβανέζο, που συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο και κρατείται για 7 ήδη μήνες ως ύποπτος τρομοκρατικής επίθεσης στην Κύπρο σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων.

Το Δικαστήριο θα αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη και θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα καλέσει τον κατηγορούμενο να απολογηθεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο 24χρονος Λιβανέζος, κάτοχος σουηδικού διαβατηρίου, κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και την πιθανή οργάνωση τρομοκρατικής επίθεσης στην Κύπρο εναντίον ισραηλινών συμφερόντων.

Ο ίδιος φέρεται αρχικά να παραδέχτηκε ότι είναι μέλος της Χεζμπολάχ και ότι ήρθε στην Κύπρο με εντολές να παρακολουθεί λεωφορεία με τα οποία διακινούνται Ισραηλινοί επισκέπτες, αεροπλάνα και ξενοδοχεία που εξυπηρετούν πολίτες της ίδιας χώρας.

Αρχικά, ο 24χρονος αντιμετώπιζε 17 κατηγορίες για συνολικά εννέα αδικήματα, μεταξύ των οποίων τρομοκρατία και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, αλλά οι κατηγορίες μειώθηκαν στις οκτώ.

Για την πολύκροτη υπόθεση κλήθηκαν και κατέθεσαν στο Δικαστήριο 29 μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ αυτών και άτομα εξειδικευμένου κλιμακίου σε θέματα τρομοκρατίας.

Ο 24χρονος αλλοδαπός κρατείται από την μέρα της σύλληψής του στις Κεντρικές Φυλακές και μεταφέρεται στο Δικαστήριο Λεμεσού, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, γεγονός που επιβάλλει τόσο η φύση της εκδικαζόμενης υπόθεσης, όσο κι οι φόβοι που επικαλέστηκε ο ίδιος για τη ζωή του.

Πηγή: kathimerini.com.cy