Επί 40 χρόνια πολλοί και διάφοροι προσπάθησαν να σταματήσουν την πρακτική της Sun, του πιο επιτυχημένου βρετανικού ταμπλόιντ, να δημοσιεύει φωτογραφίες γυμνόστηθων κοριτσιών στη σελίδα 3 της εφημερίδας. Όμως, χωρίς επιτυχία.

Η ανατροπή ήρθε με μια ανακοίνωση στο Internet του μεγιστάνα ιδιοκτήτη της Sun, Ρούπερτ Μέρντοκ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι είναι, επιτέλους, έτοιμος να σταματήσει αυτή την τόπλες παράδοση.

Απαντώντας σε έναν χρήστη του Twitter, που χαρακτήρισε την σελίδα 3 απομεινάρι του «περασμένου αιώνα», ο πρόεδρος του δημοσιογραφικού κολοσσού News Corp είπε ότι αρχίζει να σκέφτεται μήπως έχει και ο ίδιος αυτήν τη γνώμη.

Ο Μέρντοκ, του οποίου τα tweets έχουν γίνει αντικείμενο προσεκτικής εξέτασης για την μελλοντική κατεύθυνση που θα πάρει η παγκόσμια αυτοκρατορία του των ΜΜΕ, σχολίασε: «σελίδα 3 τόσο του περασμένου αιώνα! Ίσως έχεις δίκιο, δεν ξέρω, αλλά το σκέφτομαι».

Εκπρόσωπος του ομίλου News International είπε ότι η επιχείρηση δεν έχει κανένα σχόλιο σχετικά με το αν πρόκειται να καταργηθεί η σελίδα 3 με τα γυμνόστηθα κορίτσια.

Πηγή: in.gr