«Είχαμε δίκιο για τη Συρία και την τρομοκρατία» «Είχαμε δίκιο σε ότι αφορά στο ζήτημα της Συρίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» σχολίασε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τη χθεσινή έκρηξη σε αυτοκίνητο στα σύνορα της χώρας με τη Συρία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.
Η έκρηξη οφειλόταν σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο που βρισκόταν στο συνοριακό πέρασμα στο Τσιλβέγκοζου, στη νεκρή ζώνη μεταξύ των δύο χωρών. Μιλώντας χθες το βράδυ, σε δείπνο που παρέθεσε στους πρέσβεις των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ο κ. Ερντογάν τόνισε- μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και η πλειονότητα των τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ελπίζουμε, όμως, πως σύντομα θα γίνουν καλά. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο σωστοί ήμασταν για το ζήτημα της Συρίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Θα ήθελα να τονίσω ιδιαιτέρως ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε και τα δύο ζητήματα».