Να αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων κάλεσε τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Ιαπωνίας ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για καταπολέμηση του αποληθωρισμού.

Ο Σίνζο Άμπε έχει κάνει μέχρι στιγμής χρήσης των παραδοσιακών εργαλείων οικονομικής πολιτικής, στηριζόμενος σε μια επεκτατική νομισματική πολιτική από την Τράπεζα της Ιαπωνίας καθώς και στην αναζήτηση έκτακτου προϋπολογισμού για την τόνωση της οικονομίας.

Την Τρίτη ο Ιάπωνας ηγέτης, στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας, κάλεσε στο γραφείο του τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας προτρέποντάς τους να δώσουν αυξήσεις στους υπαλλήλους τους.

«Βλέπουμε επιτέλους ενθαρρυντικά σημάδια στην οικονομία», φέρεται να ανακοίνωσε ο Άμπε στους Ιάπωνες επιχειρηματίες, ενώ πρόσθεσε πως για την διατήρηση και ενίσχυση αυτού του θετικού momentum απαιτείται η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα «που πρέπει να αυξήσει τα εισοδήματα του σκληρά εργαζόμενου λαού. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ξεπεράσουμε τον παραδοσιακό τρόπο σκέψης, χρειάζεται συνεργασία κυβέρνησης – ιδιωτών για να επιτευχθεί αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες που είχαν υποδεχτεί με ενθουσιασμό την απόφαση του Ιάπωνα πρωθυπουργού να αποδυναμώσει το γεν, κίνηση που έδωσε ώθηση στις εξαγωγές τους, αντέδρασαν συγκρατημένα στην παραπάνω πρόταση.

Πηγή: capital.gr/Dow Jones Newswires