Δύο Γάλλοι, μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών για την προσπάθεια τους το 2007 να φέρουν παράνομα στη χώρα τους 103 παιδιά από το Τσαντ.

Ο Ερίκ Μπρετό και η Εμίλ Λελούς, μέλη της οργάνωσης Κιβωτός της Ζωής, είχαν δικαστεί χωρίς να είναι παρόντες στο δικαστήριο. Εμφανίστηκαν την Τρίτη κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας και συνελήφθησαν αμέσως.

Άλλα τέσσερα μέλη της οργάνωσης καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών με ενός έτους με αναστολή ενώ η οργάνωση τιμωρήθηκε με 100.000 ευρώ, αναφέρει το BBC.

Οι κατηγορίες για τους έξι αφορούσαν παράνομη διαμεσολάβηση σε υιοθεσία και απάτη κατά των οικογενειών οι οποίες θα υιοθετούσαν τα παιδιά.

Οι δραστηριότητές τους ήρθαν στο φως το 2007 όταν επιχείρησαν να μεταφέρουν αεροπορικά στη Γαλλία 103 παιδιά που δήλωσαν ότι είναι ορφανά του πολέμου στο Νταρφούρ του Σουδάν αλλά στην πραγματικότητα ήταν παιδιά οικογενειών από το Τσαντ.

Αρχικά είχαν συλληφθεί στο Τσαντ και καταδικάστηκαν σε οκτώ έτη καταναγκαστικής εργασίας αλλά το 2008 απελευθερώθηκαν με χάρη που τους έδωσε ο πρόεδρος.


Πηγή: in.gr
TAGS