Δολοφονημένος με μαχαίρι βρέθηκε στο σπίτι του στην κατεχόμενη Κερύνεια τη Δευτέρα το βράδυ ο 65χρονος τουρκοκύπριος επιχειρηματίας, Μεχμέτ Εμί Νταγασανλί, γνωστός με το ψευδώνυμο Κορελί.
 
Το θέμα καλύπτεται πρωτοσέλιδα από όλον τον τουρκοκυπριακό Τύπο, που σημειώνει ότι ο 65χρονος πήγε για μόνιμη εγκατάσταση στα κατεχόμενα από την Αγγλία, όπου ζούσε για πολλά χρόνια ασχολούμενος με κοσμηματοπωλεία. Η εφημερίδα «Κίπρις» γράφει ότι ο Κορελί ήταν διαζευγμένος δύο φορές και ζούσε μόνος του στην κατεχόμενη Κερύνεια. Όπως αναφέρεται, τη Δευτέρα το απόγευμα ο Κορελί μιλούσε με την κόρη του που μένει στην Αγγλία, όταν χτύπησε η πόρτα και διέκοψε τη συνομιλία τους για ν’ ανοίξει. Της είπε «ένα λεπτό και χτυπά η πόρτα», όπως αναφέρει η «Χαλκίν Σεσί», αλλά δεν ξανασήκωσε το τηλέφωνο.

Η κόρη του, αφού δεν είχε νέα από το πατέρα της τηλεφώνησε λίγες ώρες μετά σε γείτονα και ζήτησε να δουν αν είναι καλά. Ο γείτονας βρήκε τον 65χρονο σε λουτρό αίματος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Κορελί δέχθηκε 5 μαχαιριές και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Η «Κίπρις» επισημαίνει το γεγονός ότι η οικιακή βοηθός που πρόσεχε τον Νταγασανλί, ο οποίος είχε ορθοπεδικά προβλήματα, κατηγορήθηκε πριν από μία εβδομάδα από τον ίδιο ότι του είχε κλέψει 500 ΤΛ (230 ευρώ περίπου). Η Μακμπουλέ Μορντογάν συνελήφθη στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου και τελεί υπό δεκαήμερη κράτηση. Η «αστυνομία» πάντως δεν έχει προβεί σε καμιά ανακοίνωση και στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι διενεργούνται εκτεταμένες έρευνας για τον εντοπισμό του ή των δραστών.

Ο Τύπος τονίζει ότι πρόκειται για το δεύτερο έγκλημα στα κατεχόμενα μετά το φόνο την περασμένη Παρασκευή σε κουρείο στην κατεχόμενη Λάπηθο του Μπεκίρ Κούλογλου και εκφράζει ανησυχία γι’ αυτό. Η «Αφρίκα» γράφει ότι οι δολοφονίες έγιναν πλέον καθημερινό φαινόμενο.


Πηγή: kathimerini.com.cy