Συρία: Μαχητικά αεροσκάφη στα χέρια των ανταρτών

Συρία: Μαχητικά αεροσκάφη στα χέρια των ανταρτών
Την αεροπορική βάση αλ Τζαρά στο Αλέπο , έπειτα από πολλές ημέρες πολιορκίας κατέλαβαν Σύροι αντάρτες, όπως υποστηρίζει στο Reuters οργάνωση της αντιπολίτευσης.
Η είδηση για την κατάληψη της αεροπορικής βάσης έρχεται μια ημέρα έπειτα από την ανακοίνωσή από μέρους των ανταρτών ότι κατέλαβαν το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα, μια κίνηση που αποτελεί σοβαρό πλήγμα στο καθεστώς Άσαντ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στην Αγγλία αναφέρει πως οι αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 40 άνδρες των συριακών ενόπλων δυνάμεων κατά τις σφοδρές συγκρούσεις γύρω από την αεροπορική βάση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμπού Αμπντάλα Μινπίγκ, ενός από τους διοικητές της αντιπολίτευσης, τηλεφωνικά ότι δύο μαχητικά αεροσκάφη MiG και μερικά πυρομαχικά βρέθηκαν άθικτα στην αεροπορική βάση. «Το αεροδρόμιο το χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση Άσαντ για να βομβαρδίσει βόρειο και ανατολικό Χαλέπι. Με την κατάληψη αυτή, έχουμε κόψει τη γραμμή τροφοδοσίας του καθεστώτος από το Αλέπο προς τα ανατολικά», δήλωσε ο Μινπίγκ στο πρακτορείο Reuters.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο