Τουλάχιστον 17 μέλη ένοπλης οργάνωσης σκοτώθηκαν από τα πυρά στελεχών του κυβερνητικού στρατού στην Ταϊλάνδη, όπως μετέδωσε το BBC.   Οι θάνατοι σημειώθηκαν στη διάρκεια εισβολής, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περίπου 60 ενόπλων σε βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο νότιο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) δεν υπήρξε καμία απώλεια για τις κυβερνητικές δυνάμεις.  

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2004 στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας και μαχητές ένοπλων οργανώσεων που αντιτίθενται στο μοντέλο ενός ενιαίου κέντρου λήψης αποφάσεων, διεκδικώντας αυτονομία σε τρεις επαρχίες του Νότου, όπου κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο.   

Βομβιστικές επιθέσεις και εκτελέσεις είναι ορισμένα μόνο από τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν αρκετά συχνά στις επαρχίες Παττάνι, Γιάλα και Ναρατιουάτ και για τα οποία οι Αρχές «φωτογραφίζουν» ως υπεύθυνες διάφορες αυτονομιστικές οργανώσεις.  

Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα ποσοστά βίας, η Μπανγκόκ έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτών σε αυτά τα μέρη, χωρίς όμως κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα. Την Κυριακή, πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους ύστερα από έκρηξη αυτοκινήτου στη γειτονική επαρχία Γιάλα.