Ενίσχυση των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, «βάλτωμα» των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και υποχώρηση των Φιλελεύθερων (FDP) κάτω από το όριο της εισόδου δείχνει η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση για τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου.   Στη δημοσκόπηση των RTL και Stern, το κόμμα της καγκελαρίου καταγράφει τα υψηλότερα δημοσκοπικά ποσοστά τους την τελευταία επταετία.  

Συγκεκριμένα, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) βρίσκονται στο 43%, ενισχυμένοι κατά δύο μονάδες. Το SPD βρίσκεται αμετάβλητο στο 25% και οι Πράσινοι πέφτουν κατά μία μονάδα στο 14%.
 
Το κόμμα της Αριστεράς (Linke) μένει αμετάβλητο στο 7%. Εκεί σταματά η είσοδος στο Μπούντεσταγκ: Οι Φιλελεύθεροι, προτιμώμενοι σύμμαχοι της Μέρκελ, πέφτουν κατά μία μονάδα στο 3% -ακόμη πιο κάτω από το όριο της εισόδου. Στα ίδια επίπεδα βρίσκονται και οι νεότευκτοι Πειρατές.  

Οι Πράσινοι, παρά την μείωση που καταγράφεται στη δημοσκόπηση, επιβεβαιώνουν πάντως την ισχυρή τους δυναμική σε σύγκριση με τα τελευταία τους εκλογικά ποσοστά. Ωστόσο, ακόμη και αθροιστικά, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι θα είχαν δύναμη 39% -και πάλι δηλαδή, τέσσερις μονάδες πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες.  

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 4 και 8 Φεβρουαρίου (ενώ δηλαδή κορυφώνονταν οι αρνητικές εξελίξεις για την υπουργό Παιδείας του CDU, η οποία αργότερα παραιτήθηκε) σε δείγμα 2.505 ατόμων.