Για ακόμα μία φορά αίσθηση προκαλεί η γαλλική εφημερίδα Liberation, αφού με το σημερινό πρωτοσέλιδό της καλεί τον Θεό να... παραιτηθεί!

«Μετά τον Πάπα, Θεέ παραιτήσου» είναι ο τίτλος που φιγουράρει στο σημερινό φύλλο κατακρίνοντας με αυτόν το γλαφυρό τρόπο την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου αλλά και τα σκάνδαλα στο εσωτερικό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Οι πιστοί μειώνονται διότι τα κηρύγματα της καθολικής εκκλησίας γίνονται όλο και περισσότερο αντιδραστικά και αναχρονιστικά. Το Βατικανό, μετά την εκλογή νέου Πάπα θα συνεχίσει την πορεία του, γεμάτη μυστικά και ίντριγκες. Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα υπάρξει διάδοχος και ότι αυτός θα είναι άνδρας» αναφέρει.

«Όποιο κι αν είναι το όνομα του νέου Πάπα, θα πρέπει η κοινή γνώμη να είναι κατηγορηματική και να μην επιτρέψει αυτή τη στροφή της καθολικής εκκλησίας στον φονταμενταλισμό- κάνοντας αναφορά και στο Ισλάμ. Ευτυχώς που η γαλλική Βουλή ψήφισε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, είναι κι αυτό μια απάντηση» τονίζει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα στηλιτεύει τις «αντιδραστικές ιδέες» θεωρώντας πως απειλείται από αυτές, προσθέτοντας πως οι λογαριασμοί του Πάπα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν επαρκούν.