Προκαλώντας πλημμύρες στις υπόγειες σήραγγες στα σύνορα με τη Γάζα, οι Αιγυπτιακές αρχές προσπαθούν να σταματήσουν τη μεταφορά προϊόντων προς την αποκλεισμένη περιοχή.

Οι σήραγγες αυτές αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας για τους Παλαιστινίους, καθώς από εκεί διακινείται το 30% των αγαθών που φτάνει προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζα μετά τον αποκλεισμό που του έχει επιβάλλει το Ισραήλ.

Ένας Αιγύπτιος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο Σινά δήλωσε στο Reuters πως  η εκστρατεία καταστροφής των τούνελ ξεκίνησε πριν από πέντε ημέρες.

Όπως τόνισε, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του, οι αρχές αυξανουν τη ροή του νερού από τα πηγάδια προς τις υπόγειες σήραγγες.

Δεκάδες σήραγγες έχουν καταστραφεί με αυτόν τον τρόπο από τον περασμένο Αύγουστο μετά τη δολοφονία 16 Αιγθπτίων στρατιωτών που δέχτηκαν επίθεση κοντά στο τείχος της Γάζας.

Τότε το Κάιρο είχε θεωρήσει πως οι ένοπλοι είχαν περάσει στην Αίγυπτο μέσω των τούνελ- μια κατηγορία που δεν δέχονται οι Παλαιστίνιοι- και διέταξε άμεση καταστολή.