Νέα δριμεία επίθεση κατά της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, κατηγορώντας την επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) πως έχει οικειοποιηθεί ιδέες που δεν ήταν δικές της και πως επωφελήθηκε από μακρόπνοες μεταρρυθμίσεις τις οποίες εφάρμοσε το SPD.

Όπως δήλωσε ο κ. Στάινμπρουκ, οι επιτυχίες τις οποίες έχει πιστωθεί η «σιδηρά καγκελάριος», αναφορικά με την διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, πηγάζουν στην πραγματικότητα από προγενέστερες πολιτικές του SPD, σημειώνοντας πως ο ίδιος ήταν ο ιθύνων νους πίσω από την εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων στη Γερμανία, εν μέσω κρίσης, αλλά και ένα πρόγραμμα που προστάτευσε τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο κ. Στάινμπρουκ θήτευσε ως υπουργός Οικονομικών υπό την κ. Μέρκελ κατά την πρώτη θητεία της στην καγκελαρία (2005 - 2009), στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ SPD και CDU.

Παράλληλα, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών απέδωσε εύσημα στον προκάτοχο της κ. Μέρκελ, τον Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, τονίζοντας ότι η μακροπρόθεσμη εργατική πολιτική που ακολουθήθηκε επί των ημερών του έδωσε στη Γερμανία το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που απολαμβάνει σήμερα.

Πηγή: skai.gr