Κρέας αλόγου εντοπίστηκε και στην Γερμανία - Τεστ DNA σε όλες τις χώρες

Κρέας αλόγου εντοπίστηκε και στην Γερμανία - Τεστ DNA σε όλες τις χώρες
Κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε κατεψυγμένα λαζάνια που πουλούνται στην Γερμανία και τα σουπερμάρκετ άρχισαν να τα αποσύρουν από τα ράφια τους.
Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Real απέσυρε τα κατεψυγμένα λαζάνια TiP, ενώ και άλλες αλυσίδες λιανικής, όπως η Tengelmann και η Rewe ελέγχουν τα δικά τους προϊόντα επεξεργασμένου μοσχαρίσιου κρέατος.

Μετά την χθεσινή του συνάντηση με υπουργούς από Βρετανία, Γαλλία και άλλες χώρες που εμπλέκονται στο διατροφικό σκάνδαλο, ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα υγείας, Τόνιο Μπόργκ προέτρεψε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ να διεξάγουν τεστ DNA σε επεξεργασμένο μοσχαρίσιο κρέας για ίχνη κρέατος αλόγου για τρεις μήνες, αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου.

Το κρέας αλόγου θα πρέπει επίσης να εξεταστεί για πιθανή παρουσία του κτηνιατρικού φαρμάκου φαινυβουλταζόνη πρόσθεσε ο Μποργκ.

«Πρόκειται για ευρωπαϊκό σκάνδαλο και χρειάζεται λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός γεωργίας, Σάιμον Κόβενεϊ, προσθέτοντας ότι κάποιος στην διατροφική αλυσίδα πουλά κρέας αλόγου για βοδινό και βγάζει χρήματα με δόλο».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο