Προβλήματα στη λειτουργία δύο διεθνών αεροδρομίων της Γερμανίας προκάλεσε σήμερα η απεργία των ελεγκτών ασφαλείας που ζητούν αυξήσεις μισθών.   Τα δύο αεροδρόμια που επλήγησαν είναι του Ντίσελντορφ--το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας απ΄όπου περνούν κάθε χρόνο 21 εκατομμύρια επιβάτες και του Αμβούργου-- πέμπτο μεγαλύτερο με 14 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.  

Το συνδικάτο εργαζομένων σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Verdi, το οποίο διοργάνωσε παρόμοιες απεργίες τον περασμένο μήνα, κάλεσε τους ελεγκτές ασφαλείας να σταματήσουν τους ελέγχους με τα ακτινοσκοπικά µηχανήματα (x-ray) και τους ανιχνευτές μετάλλων στις χειραποσκευές ύστερα από την άρνηση της εταιρείας διαχείρισης των αεροδρομίων να ικανοποιήσει το αίτημά τους για αύξηση του ωρομισθίου των χαμηλά αμειβομένων.  

Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ ακυρώθηκαν 122 προγραμματισμένες αναχωρήσεις πτήσεων και 61 αφίξεις από τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να αποφευχθεί το χάος και, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου, περίπου 24.000 επιβάτες επλήγησαν από τις ματαιώσεις.  

Την ίδια ώρα, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ισπανίας, η Iberia, ανακοίνωσε ότι κατά το διάστημα 18 Φεβρουαρίου με 22 θα ματαιώσει 415 πτήσεις εξαιτίας των απεργιών των υπαλλήλων της που διαμαρτύρονται για τις περικοπές των θέσεων εργασίας.  

Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο είναι προγραμματισμένες περίπου 1.062 πτήσεις. Οι υπάλληλοι της εταιρείας διαμαρτύρονται κατά της απόφασης της ιδιοκτήτριας της Iberia, της International Airlines Group (IAG), να προχωρήσει με τα σχέδια αναδιάρθρωσης του εθνικού αερομεταφορέα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τα συνδικάτα.  

Η Iberia ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή της να καταργήσει 3.807 θέσεις εργασίας αντί των προγραμματισμένων 4.500, αλλά τα συνδικάτα δεν άλλαξαν τα σχέδιά τους για απεργία.  

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε ζημίες 850 εκατομμυρίων ευρώ από το 2008 ως τον Σεπτέμβριο του 2012, γεγονός που την υποχρέωσε στη λήψη «δραστικών μέτρων».