Οι αντάρτες που δρουν στη Συρία κατέλαβαν μια πόλη κοντά στα σύνορα με το Ιράκ στην ανατολική πετρελαιοπαραγωγική επαρχία Χασάκα σήμερα, αποσπώντας μια στρατηγικής σημασίας αμυντική θέση από τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ καθ' οδόν προς την πρωτεύουσα της επαρχίας, είπαν εκπρόσωποί τους.

Ο Όμαρ Αμπού Λάλα, εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) των ανταρτών, είπε ότι ομάδες μαχητών, κυρίως μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα που θεωρείται ότι συνδέεται με την αλ Κάιντα, ελέγχουν πλέον την πόλη αλ Σανταντέχ, 46 χιλιόμετρα νότια της πόλης Χασάκα, αφού κατέλαβαν κτίρια της κρατικής ασφάλειας και της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πρόσκειται στους αντικαθεστωτικούς, ανέφερε ότι τουλάχιστον 100 Σύροι στρατιωτικοί και 30 αντάρτες σκοτώθηκαν στις μάχες που διήρκεσαν τρεις ημέρες και οδήγησαν στην κατάληψη της πόλης από τους αντάρτες.

Εξάλλου «δεκάδες εργαζόμενοι» της κρατικής συριακής πετρελαϊκής εταιρείας σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης των ανταρτών στην πόλη, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.