Με αντιαραβικά γκράφιτι βεβήλωσαν άγνωστοι τάφους σε ιστορικό μουσουλμανικό κοιμητήριο στο κέντρο της Δυτικής Ιερουσαλήμ.
«Το σύνθημα "το τίμημα" και το αστέρι του Δαυίδ σχεδιάστηκαν σε δέκα τάφους του μουσουλμανικού κοιμητηρίου Μάμαν Αλλάχ (Μαμίλα), στο κέντρο της Ιερουσαλήμ», ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρινίζοντας ότι διενεργείται έρευνα.

Παράλληλα, αναγράφηκε το σύνθημα «ο Μωάμεθ είναι νεκρός», όπως και το «Μάαλε Ρεχάβαμ», από τον εβραϊκό οικισμό που χτίστηκε χωρίς καν την άδεια των ισραηλινών αρχών στη κατεχόμενη νότια Δυτική Όχθη και από τον οποίο η ισραηλινή αστυνομία απομάκρυνε χθες, Τετάρτη πολλά τροχόσπιτα εποίκων. Η εκκένωση αυτή προκάλεσε βίαιες διαμαρτυρίες εποίκων και εξτρεμιστών σιωνιστών στην Ιερουσαλήμ.

Οι εξτρεμιστές έποικοι πραγματοποιούν με το σύνθημα «το τίμημα» ενέργειες ως αντίποινα εναντίον παλαιστινιακών στόχων, μουσουλμανικών και χριστιανικών τόπων λατρείας, ισραηλινών ακτιβιστών της ειρήνης, του στρατού, κυβερνητικών αποφάσεων που θεωρούν εχθρικές προς τα συμφέροντά τους.

Παρά τη συστηματική καταδίκη τέτοιων ενεργειών από τις ισραηλινές αρχές, οι δράστες τους σπάνια συλλαμβάνονται και ακόμη σπανιότερα οδηγούνται στη δικαιοσύνη.