Οποιαδήποτε καθυστέρηση της επικύρωσης του διορισμού του εκ μέρους της Γερουσίας θα ήταν «παράλογη», καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει τον ρεπουμπλικανό πρώην γερουσιαστή Τσακ Χέιγκελ για τη θέση του υπουργού Άμυνας, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η καθυστέρηση αυτή δεν στέλνει θετικά μηνύματα στο στρατό ή στους συμμάχους των ΗΠΑ, τόνισε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ.

Σημείωσε παράλληλα ότι δεν είναι λογικό οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία καθυστερούν την ψηφοφορία για την επικύρωση ενός υποψηφίου ο οποίος είναι μέλος του κόμματός τους, τόνισε.

Έκκληση να επικυρωθεί ο διορισμός Χέιγκελ έκανε και ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί Ρεπουμπλικάνοι δεν θα ψηφίσουν υπέρ του, με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώσει τις 60 ψήφους οι οποίες απαιτούνται.

Οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι στηρίζουν ομόφωνα τον Χέιγκελ, ελέγχουν τις 55 από τις 100 έδρες της Γερουσίας.

Στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, είπε ότι δεν είναι σαφές το αν θα βρεθούν αρκετοί ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές να τον ψηφίσουν.
Σύμφωνα με το στέλεχος αυτό, ορισμένοι γερουσιαστές ζητούν περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να αποφασίσουν αν θα τον στηρίξουν.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η γενική αίσθηση είναι ότι ο διορισμός τελικά θα επικυρωθεί, εκτός αν υπάρξει κάποια αναπάντεχη έκπληξη.