Ο στρατός της Ινδίας ανακοίνωσε ότι στρατιώτες του σκότωσαν πακιστανό στρατιώτη που είχε εισέλθει στο ινδικό έδαφος στα διαφιλονικούμενα ινδο-πακιστανικά σύνορα στην περιοχή του Κασμίρ.

«Ανιχνεύσαμε χθες ύποπτες κινήσεις κοντά στη Γραμμή Ελέγχου, εντός του εδάφους μας και οι στρατιώτες μας άνοιξαν πυρ. Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, σκοτώθηκε (ένας πακιστανός στρατιώτης)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της διοίκησης του ινδικού στρατού στη βόρεια ζώνη.

Δύο ινδοί στρατιώτες φέρονται να τραυματίστηκαν στην ανταλλαγή πυρών. Σύμφωνα με τον ινδικό στρατό, το περιστατικό συνέβη στον τομέα Νοβσέρα.

Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι στρατιώτης του είχε χάσει το δρόμο του και κατά λάθος πέρασε τα σύνορα, ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με τις ινδικές αρχές για τον επαναπατρισμό της σορού του.

Πέντε στρατιώτες – τρεις Πακιστανοί και δύο Ινδοί – σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα σε ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ στρατευμάτων στη Γραμμή Ελέγχου, που χωρίζει τη διαφιλονικούμενη περιοχή.