Όλι Ρεν: Βραδεία η επανεκκίνηση της οικονομίας

Όλι Ρεν: Βραδεία η επανεκκίνηση της οικονομίας
Για βραδεία επανεκκίνηση της οικονομίας στην Ευρωζώνη το 2013, προειδοποίησε σήμερα από τη Μόσχα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, επαναλαμβάνοντας πως υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί περισσότερος χρόνος σε ορισμένες χώρες για να μειώσουν τα ελλείμματά τους.
«Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές στην Ευρωζώνη βελτιώνονται, παρόλο που οι προβλέψεις δείχνουν πως η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα γίνει παρά βραδέως στη διάρκεια αυτού του χρόνου», δήλωσε ο Ρεν στη διάρκεια διάσκεψης πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G20 στη ρωσική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη υποχώρησε περισσότερο από το προβλεπόμενο το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,6% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο στο σύνολο της νομισματικής ένωσης, κατά 0,6% στη Γερμανία και κατά 0,3% στη Γαλλία.

«Αν η ανάπτυξη επιδεινώνεται με απροσδόκητο τρόπο, μπορεί να δοθεί σε μια χώρα περισσότερος χρόνος για να διορθώσει το έλλειμμά της», είπε ο ευρωπαίος επίτροπος και υπενθύμισε πως περισσότερος χρόνος δόθηκε πέρυσι στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο