Νεοναζί ειδικούς φρουρούς φέρεται να είχε προσλάβει η Amazon της Γερμανίας, ώστε να εκφοβίζουν τους αλλοδαπούς υπαλλήλους της.   Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά την προβολή ενός ντοκιμαντές από το τηλεοπτικό κανάλι ARD.

Στο βίντεο που προβλήθηκε, εμφανίζονταν φύλακες της εταιρείας HESS Security, με στολές, μπότες και στρατιωτικό κούρεμα. Η δουλειά τους ήταν να διατηρούν την τάξη στα ξενοδοχεία και τα hostel όπου διέμεναν οι εργάτες. «Πολλοί από τους εργαζόμενους φοβούνται», ανέφερε ο εκφωνητής.

Κάποιοι από τους φρουρούς εμφανίζονται να φορούν ρούχα Thor Steinar, μια μάρκα που στη Γερμανία έχει ταυτιστεί με την ακροδεξιά και γι' αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί τόσο από την ομοσπονδιακή Βουλή όσο και από την Μπουντεσλίγκα, εξαιτίας των νεοναζιστικών συνειρμών που προκαλεί. Ειρωνεία; Η Amazon σταμάτησε να πουλά τα συγκεκριμένα ρούχα για τους ίδιους λόγους το 2009.

Φυσικά οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, μετά τις μαρτυρίες υπαλλήλων.

Ωστόσο, το μόνο σχόλιο στο οποίο έχει προβεί μέχρι στιγμής η Amazon ήταν το εξής: "Η εταιρεία εξετάζει, ασφαλώς, τις κατηγορίες που σχετίζονται με τη συμπεριφορά των ειδικών φρουρών και θα λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν ανεχόμαστε ούτε διακρίσεις, ούτε εκφοβισμούς".