Αρνείται τις κατηγορίες, για φόνο εκ προ μελέτης ο νοτιοαφρικανός χρυσός Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν η οικογένειά του και ο πράκτοράς του.
Ο 26χρονος αθλητής αρνείται «όσο πιο έντονα γίνεται» την κατηγορία για το φόνο της φίλης του Ρέεβα Στέενκαμπ, που απαγγέλθηκε επισήμως σήμερα εναντίον του.

Αναλυτικά επισημαίνει η ανακοίνωση ότι «ο Όσκαρ Πιστόριους εμφανίσθηκε στη δικαιοσύνη σήμερα το πρωί εδώ στην Πρετόρια και του απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για το φόνο της Ρέεβα Στέενκαμπ. Αυτός ο υποτιθέμενος φόνος αμφισβητείται όσο πιο έντονα γίνεται", γράφουν στην ανακοίνωσή τους. Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον αθλητή ζήτησαν να αναβληθεί ως την Τρίτη η διαδικασία της αίτησης αποφυλάκισης με εγγύηση ώστε να έχουν το χρόνο να διεξαγάγουν τη δική τους έρευνα σχετικά με τις συνθήκες της τραγωδίας».

Ο Πιστόριους «κατέστησε σαφές ότι θα ήθελε να στείλει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ρέεβα. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας σήμερα θα πρέπει να είναι για την Ρέεβα και την οικογένειά της - ανεξάρτητα από τις συνθήκες αυτής της τρομερής, τρομερής τραγωδίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο αθλητής θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι και την Τρίτη, ενώ αν καταδικαστεί για φόνο εκ προ μελέτης, κινδυνεύει ακόμα και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.


Σχετικά θέματα:

Υπό κράτηση ο Πιστόριους μέχρι την δίκη - Απειλείται ακόμα και με ισόβια (φωτό)

Το «άστρο» του Όσκαρ Πιστόριους είχε και σκοτεινή πλευρά