Έκπληξη προκαλεί η απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο επέβαλε πρόστιμο μόλις 3.000 ευρώ, σε γυναίκα από την Ελλάδα, που κρίθηκε ένοχη για πρόκληση του θανάτου του 26χρονου Γεωργίου Καμηλάρη από τη Λάρνακα, μετά από τροχαίο δυστύχημα το 2012.

Οι δικηγόροι της οικογένειας ζήτησαν καταχώρηση έφεσης από το Γενικό Εισαγγελέα εναντίον της απόφασης, κρίνοντας την ποινή ως  έκδηλα ανεπαρκή.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε η κατηγορουμένη στην Λάρνακα τον Αύγουστο του 2012 και κατά το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ο Γ. Καμηλάρης ηλικίας 26 ετών από το χωρίο Τρούλλοι της Επαρχίας Λάρνακας.

Στο αυτοκίνητο που προκάλεσε το τροχαίο επέβαιναν δύο γυναίκες οι οποίες στο αλκοτέστ, ξεπερνούσαν το επιτρεπτό όριο και στη συνέχεια παραπλάνησαν την αστυνομία, λέγοντας ψέματα για το ποια οδηγούσε. Κατόπιν, αποκαλύφθηκε η αλήθεια και τέθηκαν ενώπιον των ευθυνών τους.

Σημειώνεται ότι η κατηγορουμένη, έπειτα από δική της παραδοχή βρέθηκε ένοχη στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε που αφορούν το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι δεν ακούστηκαν στο Δικαστήριο τα γεγονότα όπως έγιναν και ως εκ τούτου δεν ερμηνεύθηκαν σωστά με αποτέλεσμα να «πλανηθεί» το Δικαστήριο, να δοθεί διαφορετική υπόσταση και ερμηνεία και να ληφθεί η «εσφαλμένη» αυτή απόφαση

Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις, το Δικαστήριο επέβαλε πολύμηνες ποινές φυλάκισης και στερήσεις άδειας, σε κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.

«Η εν λόγω απόφαση είναι πέρα για πέρα άδικη, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και στέλνει επικίνδυνα μηνύματα στην κοινωνία», τονίζουν οι δικηγόροι της οικογένειας.

Πηγή: sigmalive.com