Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου στη Μεγάλη Βρετανία.

Ειδικότερα, κρεατόπιτες που αντί για βοδινό περιείχαν κρέας αλόγου είχαν διανεμηθεί σε 47 σχολεία στο Λάνκασερ της βορειοδυτικής Αγγλίας ενώ μπιφτέκια με το ίδιο κρέας είχαν παραδοθεί σε νοσοκομεία της Βόρειας Ιρλανδίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα από επίσημες πηγές.

Οι παραδοσιακές «κότατζ πάι» -ένα είδος κρεατόπιτας- που έτρωγαν οι μαθητές στα σχολεία της κομητείας του Λάνκασερ βρέθηκαν θετικές στο κρέας αλόγου, όπως δήλωσε η Σούζι Τσαρλς, η υπεύθυνη για τα σχολεία στο κομητειακό συμβούλιο.

«Σχετικά λίγα σχολεία περιλαμβάνουν το είδος αυτό στο μενού τους, όμως προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα γεύματά μας θα περιέχουν αυτό ακριβώς που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Το γεγονός ότι τα πιάτα αυτά δεν πληρούσαν τους κανονισμούς μας οδήγησε να τα αποσύρουμε, χωρίς κανένα δισταγμό», εξήγησε.

Ταυτόχρονα, από τον οργανισμό που είναι αρμόδιος για τη διανομή κρέατος στα υγειονομικά καταστήματα της Βόρειας Ιρλανδίας έγινε γνωστό ότι στα νοσοκομεία της επαρχίας είχε παραδοθεί κρέας αλόγου. Η παρτίδα που είχε διανεμηθεί από μια βορειοϊρλανδική εταιρεία αποσύρθηκε αλλά δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν κάποιο μέρος της καταναλώθηκε από τους ασθενείς.