Ένας άνεργος άνδρας αυτοπυρπολήθηκε χθες Παρασκευή στο Σεντ Ουέν, ένα προάστιο του Παρισιού, αλλά επέζησε με εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού κι η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τις αρχές.

Ήταν το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε μια εβδομάδα. Την Τετάρτη, ένας άνεργος αυτοπυρπολήθηκε στη Νάντη, στην δυτική Γαλλία, κι έχασε τη ζωή του.

Στο χθεσινό επεισόδιο, ο 49χρονος άνδρας φέρεται να είπε ότι προέβη στο απονενοημένο διάβημα διότι τέλειωσε η περίοδος που δικαιούνταν να λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

Έριξε ένα εύφλεκτο υγρό σε ρούχα που είχε τοποθετήσει μπροστά στο σπίτι του, έβαλε φωτιά και μπήκε μέσα σ' αυτήν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Διερχόμενοι ειδοποίησαν εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών που επενέβησαν σχεδόν αμέσως, έσβησαν τη φωτιά και τον διακόμισαν σε νοσοκομείο.

Στο συμβάν της Τετάρτης, ο Τζαμάλ Σαάμπ, ο 43χρονος άνεργος που έχασε τη ζωή του, είχε περιλουστεί με βενζίνη και είχε αυτοπυρποληθεί διότι το επίπεδο του επιδόματος ανεργίας που λάμβανε μειώθηκε. Η αυτοκτονία του άνδρα, αλγερινής καταγωγής, που είχε στείλει σε δημοσιογράφους μηνύματα με τα οποία προειδοποιούσε για τις προθέσεις του, προκάλεσε σοκ στη χώρα.