Ένοπλοι εξεγερμένοι απήγαγαν πάνω από 300 ανθρώπους στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σουνίτες μουσουλμάνοι, απήχθησαν στην επαρχία Ιντλίμπ, ενέργεια η οποία σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ έγινε σε αντίποινα για την απαγωγή 42 σιιτών μουσουλμάνων αυτή την εβδομάδα.

«Έχουμε πληροφορίες ότι ο αριθμός μπορεί να φθάσει τους 700», είπε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με την οργάνωση, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση κι εδρεύει στη Βρετανία, 42 σιίτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, είχαν απαχθεί την Πέμπτη όταν ένοπλοι σταμάτησαν ένα λεωφορείο που ταξίδευε προς την Δαμασκό.

Οι περισσότεροι σουνίτες που απήχθησαν κατάγονται από χωριά τα οποία ελέγχονται από αντάρτες του ισλαμιστικού Μετώπου αλ Νόσρα, το οποίο οι ΗΠΑ θεωρούν πως συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Εξάλλου σήμερα Ισραηλινοί στρατιώτες παρείχαν ιατρική περίθαλψη σε πέντε Σύρους οι οποίοι τραυματίστηκαν σε μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στα Υψώματα του Γκολάν, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
TAGS