Οι ηγέτες της φιλελεύθερης και της ισλαμικής πολιτικής ηγεσίας, συναντήθηκαν κατ' ιδίαν το Σάββατο σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ένταση που έχει προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων, όπου περίπου 60 Αιγύπτιοι έχασαν τη ζωή τους από τα τέλη Ιανουαρίου.
 

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν μετά τη δεύτερη επέτειο από την εξέγερση που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ και αντανακλούν τον πολιτικό ανταγωνισμό σχετικά με τα οράματα για το μέλλον της Αιγύπτου. Η σαφέστατη πολιτική αναταραχή έχει επίσης επιβραδύνει τις διαπραγματεύσεις για ένα δάνειο 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πηγές στο Κάιρο δήλωσαν ότι ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ένας εξέχων φιλελεύθερος ακτιβιστής και ηγέτης του Εθνικού Μετώπου Σωτηρίας (NSF), συναντήθηκε με τον Σαάντ ελ-Κατατνί, τον επικεφαλής του κόμματος της Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (FJP) το οποίο προέρχεται από τους κόλπους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Στη συνάντηση πήρε μέρος και ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος του Εθνικού Μετώπου ο Σαγιέντ ελ- Μπαντάουι.

Έως τώρα το NSF μποϋκόταρε την ιδέα των συνομιλιών με τον προερχόμενο από την Μουσουλμανική Αδελφότητα πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, καθώς αυτός ήταν ο στόχος των εκδηλώσεων οργής και των μαζικών όσο και αιματηρών διαδηλώσεων.