Νέα στοιχεία - «φωτιά» έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας για το φόνο της Ρέεβα Στέενκαμπ που συγκλόνισε τον κόσμο καθώς κατηγορείται ο γνωστός αθλητής, Όσκαρ Πιστόριους.

Σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο της αστυνομίας, που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Sun, ο Πιστόριους έχασε κάθε έλεγχο λόγω του συνδυασμού απαγορευμένων στεροειδών και πολύ αλκοόλ που κατανάλωσε με αποτέλεσμα να επιτεθεί στην ερωμένη του.  

Οι αιματολογικές εξετάσεις του δράστη αναμένεται να πουν αν αυτό το σενάριο ευσταθεί, ωστόσο τα ευρήματα στο σπίτι είναι ενδεικτικά. Αδεια μπουκάλια αλκοόλ, ποτήρια αλλά και τα κουτάκια με τα απαγορευμένα φάρμακα μαρτυρούν ότι εκείνο το βράδυ ο Πιστόριους δημιούργησε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ και το πρόσφερε στον εαυτό του.

Η αστυνομία λέει ότι η Ρίβα πυροβολήθηκε πρώτη φορά, όχι στο μπάνιο, αλλά στον υπνοδωμάτιο και η σφαίρα τη χτύπησε στο γοφό. Αμέσως η κοπέλα έτρεξε να κρυφτεί στο μπάνιο.

Στη συνέχεια ο Πιστόριους την πυροβόλησε άλλες τρεις φορές στο κεφάλι μέσα από την πόρτα του μπάνιου η οποία πρέπει να ήταν κλειδωμένη. Η θέση των τραυμάτων στο κεφάλι μαρτυράει ότι η άτυχη κοπέλα είχε ξαπλώσει στο μπάνιο, διπλωμένη από τον πόνο του πρώτου χτυπήματος.

Ταυτόχρονα, μία νέα μαρτυρία που προέρχεται από τον πρώην ποδοσφαιριστή Μαρκ Μπάτσελορ, ένα πρόσωπο από το περιβάλλον της πρώην συντρόφου του «καίει» τον Πιστόριους. Ο Μπάτσελορ έδειξε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας το σημάδι στον τοίχο εστιατορίου του Γιοχάνεσμπουργκ από σφαίρα που έριξε ο Πιστόριους πριν από δυο εβδομάδες. Ο αθλητής προσποιήθηκε ότι δε γνωρίζει τίποτα και η εξήγηση που δόθηκε τότε στους πελάτες ήταν ότι εξερράγη μια φιάλη υγραερίου.

Tην ίδια ώρα  τη συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες στους οποίους επρόκειτο να πάρει μέρος κατά τους προσεχείς μήνες ματαίωσε ο Όσκαρ Πιστόριους, για να μπορέσει να αφιερωθεί στην προετοιμασία της υπεράσπισής του απέναντι στην κατηγορία του εκ προμελέτης φόνου, η οποία τού απαγγέλθηκε επισήμως την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του ατζέντη του.

Ο Πιστόριους κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρέεβα Στέενκαμπ, κατηγορία για την οποία εάν καταδικαστεί, είναι πιθανό να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

«Αποφάσισα ότι ύστερα από αυτά τα τραγικά γεγονότα δεν έχουμε καμία επιλογή από τη ματαίωση της συμμετοχής του Όσκαρ Πιστόριους σε όλους τους μελλοντικούς αγώνες για τους οποίους έχει υπογράψει συμβόλαιο», δήλωσε αργά χθες ο ατζέντης του διάσημου αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων, Πιτ βαν Ζιλ.

Πρόκειται για δυο αγώνες στην Αυστραλία και ένα στη Βραζιλία, το Μάρτιο, ένα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και ένα στη Βρετανία, τον Μάιο.