Τη λήψη μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής ζήτησαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή υπό χαμηλές θερμοκρασίες στην Ουάσιγκτον για να μεταφέρουν το μήνυμά τους στο Λευκό Οίκο.
«Εδώ και 25 χρόνια η κυβέρνησή μας έχει αγνοήσει ουσιαστικά την κρίση για το κλίμα. Τώρα οι πολίτες απαιτούν τη λήψη μέτρων », δήλωσε ο Μπιλ ΜακΚίμπεν, ένας από τους διοργανωτές της πορείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο National Mall.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ κάνοντας λογοπαίγνιο « Lifeline, no Pipeline» καθώς και μικρογραφίες ανεμογεννητριών που αντιπροσωπεύουν τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συγκεντρωμένοι ανήλθαν σε 40.000 και επρόκειτο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή που έγινε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην κορυφή της λίστας των ανησυχιών για το κλίμα είναι το πολυσυζητημένο σχέδιο του αγωγού Keystone XL, μήκους 2.700 χιλιομέτρων, που θα μεταφέρει πετρέλαιο για διύλιση, από τον Καναδά, κατά μήκος των κεντρικών αμερικανικών πολιτειών, προς τον κόλπο του Μεξικού.