Βελγικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση του καταδικασθέντος για βιασμούς και δολοφονίες παιδιών Μαρκ Ντιτρού.

Ο Ντιτρού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την απαγωγή και τον βιασμό έξι κοριτσιών και τη δολοφονία τεσσάρων από αυτά την δεκαετία του ΄90, είχε ζητήσει ζήτησε στις αρχές του μήνα να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ' οίκον περιορισμό, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι πια επικίνδυνος.

«Να μην αποφυλακιστεί ο γιος μου»

Νωρίτερα σήμερα και λίγες ώρες πριν τη σχετική δικαστική απόφαση, το περιοδικό Le Soir δημοσίευσε συνέντευξη με τη μητέρα του Ντιτρού, η οποία κάλεσε το αρμόδιο δικαστήριο να μην κάνει δεκτό το αίτημα του γιου της για πρόωρη αποφυλάκιση.

Η 78χρονη Ζανίν Ντριτρού δήλωσε πως αν αποφυλακιστεί, θα διαπράξει ξανά εγκλήματα. «Είμαι σίγουρη ότι θα αρχίσει πάλι (τα ίδια)», δήλωσε στο περιοδικό Le Soir η κ. Ντιτρού, στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί από το 2004 που ο γιος της καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

«Ο Μαρκ δεν είναι έτοιμος να αποφυλακιστεί γιατί εξακολουθεί να θέλει να αποδίδει σε άλλους την ευθύνη των πράξεών του», είπε η ίδια στο έντυπο, το οποίο συνήθως εκδίδεται την Τετάρτη, αλλά κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα λόγω της συνέντευξης.