Την «έντονη ανησυχία της» για την κατάσταση των παλαιστινίων κρατουμένων που συνεχίζουν επί μήνες απεργία πείνας εξέφρασε σήμερα η Γαλλία και κάλεσε τις ισραηλινές αρχές να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο «μιας τραγικής έκβασης».

«Ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση των παλαιστινίων φυλακισμένων απεργών πείνας, κυρίως αυτών που έχουν τεθεί υπό διοικητική κράτηση στο Ισραήλ και η υγεία τους έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Φιλίπ Λαγιό.

«Από ανθρωπιστικής άποψης καλούμε τις ισραηλινές αρχές να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο μιας τραγικής έκβασης και να λάβουν επειγόντως τα κατάλληλα μέτρα».

«Η Γαλλία υπενθυμίζει ότι η διοικητική κράτηση πρέπει να μένει ένα μέτρο το οποίο χρησιμοποιείται κατ' εξαίρεση, με περιορισμένη διάρκεια και με σεβασμό των θεμελιωδών εγγυήσεων», υπογράμμισε.

Τέσσερις παλαιστίνιοι κρατούμενοι συνεχίζουν την απεργία πείνας που άρχισαν πριν από πολλούς μήνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή πολιτική διοικητικής κράτησης και των «κακομεταχειρίσεων» που υφίστανται.