Για επιθέσεις κατά συριακών χωριών κατηγορούν τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου σύροι αντάρτες και αντικαθεστωτικοί.

Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επιθέσεις σε τρία χωριά κοντά στη μεθόριο Λιβάνου – Συρίας, με στόχο να βοηθήσει τον κυβερνητικό στρατό του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, δηλώνει ότι τρεις σιίτες, πολίτες του Λιβάνου, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά σε οργανωτική τους σχέση με την ίδια.

Η σιιτική ριζοσπαστική οργάνωση αρνείται μέχρι σήμερα με επίταση ότι έχει στείλει μαχητές της για να πολεμήσουν στο πλευρό του στρατού του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Την ίδια κατηγορία προς τη Χεζμπολάχ απηύθυνε και η Γενική Επαναστατική Συριακή Επιτροπή, τμήμα της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι μαχητές της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου εισήλθαν το Σάββατο σε έδαφος της κεντρικής Συρίας και επιτέθηκαν σε τρία χωριά της επαρχίας Κουσάιρ της Χομς.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός φέρεται να έκανε χρήση δύο αρμάτων μάχης για να αναχαιτίσει τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ, οι οποίες κινούνταν πεζή, ωστόσο είχαν κάλυψη από εκτοξευτές ρουκετών.

Ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Λουάι Αλ Μικντάντ κατηγόρησε τη λιβανική οργάνωση για συντονισμό με την αεροπορία του καθεστώτος της Δαμασκού.

Η Χεζμπολάχ είναι από τις μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση του Λιβάνου και διατηρεί στενές σχέσεις με το Ιράν, σύμμαχο του Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά και απευθείας με τη Δαμασκό.

TAGS